Weingut Sebastian Erbeldinger "Cuvée Jacob"2016 *****-te bestellen va.6 flessen

€ 21,95

Op voorraad
Levertijd: 14 dag(en)

Beschrijving

Beschrijving

Sebastian Erbeldinger is een jonge wijnmaker uit één van de meest gerenommeerde wijndorpen in Duitsland: Bechtheim. Na zijn opleiding tot wijnboer bij de Weingut Gröhl, Weingut Ökonomierat Rebholz en Weingut Philipp Kuhn studeert hij momenteel Wijnbouw en Oenologie in Geisenheim.

Op het wijngoed van zijn ouders heeft hij nu zijn eigen lijn van wijnen.
Hoewel deze lijn nog vrij jong is, werd het fundament ervoor al in 1899 gelegd door zijn over-overgrootvader, eveneens Sebastian genaamd. Hij vestigde zich middenin de wijnbergen van Bechtheim en stichtte er zelfs een kleine nederzetting, Bechtheim-West. Door zijn over-overgrootvader en zijn grootvader (óók Sebastian) heet zijn eigen lijn van wijnen aldus “Sebastian Erbeldinger”.

Deze prachtige Cuvée is echter een hommage aan zijn overgrootvader, Jakob Erbeldinger, die een enorme bijdrage heeft geleverd aan het vormgeven van het huidige wijngoed.

De wijn is gemaakt van 40% Cabernet Sauvignon, 40% Spätburgunder en 20% Cabernet Mitos. Deze druiven rijpen op de warme zuidhellingen van de wijngaarden Bechtheimer Heiligkreuz en Bechtheimer Stein. Na een selectieve handmatige pluk en een vier weken durende inweking heeft de wijn meer dan 24 maanden op barrique gerijpt ( 50% nieuwe vaten en 50% gebruikte vaten ).

Aan de Cabernet Sauvignon dankt de wijn zijn typische aroma van zwarte bes, aan de Spätburgunder zijn fijne elegantie en aan de Cabernet Mitos zijn krachtige volheid en tanninestructuur. Zo ontstaat een welhaast on-Duitse rode wijn. Een volmondige, krachtige droge wijn met een Mediterraans karakter, en bovendien een lange afdronk met tonen van koffie en chocola..

De wijn kan nog minimaal 15 jaar opgelegd worden.

Drink deze wijn bij winterse gerechten zoals stoofpot en wild. Bij voorkeur eerst decanteren en bij ca. 18˚C drinken uit grote wijnglazen.

Analyse: 14,0% alc.vol. / 0,2 gr./l. restsuiker / 5,6 gr.l. zuren..