Weingut Eller Spatburgunder Weissherbst Rose trocken 2018

€ 13,95

incl. belastingen plus verzending
Op voorraad
Levertijd: 14 dag(en)

Beschrijving

Mooie frisdroge rosé van de Spatburgunder, oftewel de Pinot NoirMooie frisdroge rosé van de Spätburgunder, oftewel de Pinot Noir.


Voor het maken van rosé worden de blauwe druiven na de oogst voorzichtig gekneusd. Vervolgens weken (macereren) de licht gekneusde druiven enige tijd (meestal 12 – 24 uur) in hun eigen sap. Tijdens de inweking komen de kleurstoffen uit de schil in het sap terecht. Zodra de wijnboer tevreden is met de tint wordt de massa voorzichtig geperst. Daarna gaat het sap naar de gistkuip en gaat de bereiding verder als bij een witte wijn, de schillen gisten dus niet mee.

Pinot Noir lijkt in alles de tegenhanger van de Cabernet Sauvignon. Pinot Noir staat voor subtiliteit, charme en soepel fruit. Vergeleken met de Cabernet is hij over het algemeen rijker aan zuren en armer aan tannines. En, als het goed is, van een bijzondere puurheid.

Zeer kenmerkend voor Pinot Noir is zijn ‘terroirgevoeligheid’. De kleinste nuanceverschillen in bodem en klimaat zijn al in de wijnen terug te proeven, te meer omdat Pinot Noir bijna altijd ongemengd blijft. Er valt dus niets te verdoezelen of te corrigeren. Pinot Noir deelt deze eigenschap met zijn witte tegenhanger Riesling.

Deze mooie rosé heeft een fruitig aroma van aardbeien en frambozen. De frisse afdronk zorgt ervoor dat hij uitermate geschikt is als zomers aperitief. Ook lekker bij salades, vis, zeevruchten en wit vlees.

Drinktemperatuur 10-12 ͦ C