Weingut Eller Merlot Blanc de Noir feinherb 2019- te bestellen va. 6 flessen

€ 13,95

Op voorraad
Levertijd: 14 dag(en)

Beschrijving

Een heerlijk fruitige halfdroge witte wijn van de Merlot!

Een ‘Blanc de Noir’ (‘wit van zwart’) is een witte wijn die gemaakt is van blauwe druiven. Door de druiven te persen i.p.v. te kneuzen en de schillen uit de most te verwijderen vóór de gisting, ontstaat een witte wijn.

Dit in veel wijnlanden geteelde druivenras heeft nu ook in Duitsland de sprong naar de top 10 voor rode wijnen en rosé gemaakt.

Merlot hoort tot de meest aangeplante druiven voor rode wijn. Al in de 18e eeuw is er melding van gemaakt. In Duitsland mag deze van oorsprong Franse druif pas sinds 1997 geteeld worden. De Duitse aanplant bedraagt ruim 400 hectare. De helft daarvan ligt in de Pfalz, nog eens 140 hectare in Rheinhessen.

Merlot rijpt vrij vroeg bij een goed mostgewicht. De rode wijnen van der Merlot zijn veelal zacht en soepel en dat kan ook zeker gezegd worden van deze verfijnde witte wijn. Aardbeien in de geur doet je al smachten naar een slok. Vervolgens proef je heerlijk fruit van kersen, bosbessen en citrus.

De wijn is vol en krachtig van smaak en kan prima gedronken worden bij pittige gerechten. Maar solo drinken op een mooie lente- of zomerdag is ook een waar genot!

Drinktemperatuur: 8 – 12 graden Celsius.