Weingut Eller Grauer Burgunder Classic 2019- te bestellen va. 6 flessen

€ 13,95

Op voorraad
Levertijd: 14 dag(en)

Beschrijving

Een harmonisch droge wijn, zoals het een “Classic” betaamt!

Een vleugje restsuiker om een goede balans te bewerkstelligen met de levendige zuren die de Grauer Burgunder typeren. Tonen van peer, ananas en amandel.

De Grauer Burgunder, in Frankrijk Pinot Gris genaamd, kwam vanuit de Bourgogne in Zwitserland en Hongarije terecht en van daaruit vermoedelijk in de 14e eeuw ook in Duitsland. Ook in Italië is de druif te vinden en heet hij Pinot Grigio. In Duitsland heeft hij steeds meer aan betekenis gewonnen. Momenteel zijn bijna 4400 hectare ( 4% van de totale Duitse aanplant ) ermee bedekt.

Vroeger werden van deze druif ook veel zoete wijnen gemaakt, waarbij men de druif op het etiket aanduidde als Ruländer (naar Johann Ruland uit Speyer). Voor de droge wijnen werd de naam Grauer Burgunder gebruikt.

In negen van de dertien Duitse wijnbouwgebieden geldt de Grauer Burgunder als streek-typisch druivenras en is aldus een van de toegestane druivenrassen voor het predikaat “Classic”.

De Grauer Burgunder is de ‘asperge-wijn’ bij uitstek, maar ook buiten het aspergeseizoen heerlijk bij b.v. pasta’s en zeebanket.

Drinktemperatuur 10-12 ̊C