Weingut Eller Blauer Spatburgunder Blanc de Noir 2019

€ 13,95

incl. belastingen plus verzending
Op voorraad
Levertijd: 14 dag(en)

Beschrijving

Een heerlijke Blanc de Noir van de Spàtburgunder, de belangrijkste blauwe druif van Duitsland.

Een 'Blanc de Noir" ( wit van zwart) is een witte wijn die gemaakt is van blauwe druiven.Door de druiven te persen i.p.v. te kneuzen en de schillen uit de most te verwijderen voor de gisting, ontstaat een witte wijn.

De Spátburgunder (Duitse naam voor de Pinot de Noir) lijkt in alles de tegenhanger van de Gabernet Sauvignon.Spátburgunder staat voor subtiliteit, charme en soepel fruit.Vergeleken met de Cabernet is hij over het algemeen rijker aan zuren en armer aan tannines.En, als het goed is, van een bijzondere puurheid.

Dit edele en zeer oude ras vraagt de nodige zorg en stelt hoge eisen aan klimaat en bodem.Het gedijt het beste in zogenaamde "Rieslinglagen" , dat wil zeggen de beste locaties.Wanneer de groeicondities goed zijn, dan bereikt de Spátburgunder een topvorm en beloont hij de inspanningen met enkele van de mooiste wijnen ter wereld.

Deze heerlijke Blanc de Noir heeft een fruitig aroma van bosbessen en bramen.De frisse afdronk zorgt ervoor dat hij uitermate geschikt is als zomers aperitief.Ook lekker bij salades, vis, zeevruchten en wit vlees.


Drinktemperatuur 10-12 graden