Weingut Dorwagen Ortega Beerenauslese 2017

Weingut Dorwagen Ortega Beerenauslese 2017

€ 19,95

Op voorraad
Levertijd: 14 dag(en)

Beschrijving


Beschrijving

Goud in het glas, een fantastische dessertwijn!

Een overvloedig zoete en verleidelijke wijn, gemaakt van individueel geselecteerde druiven (aangetast door de edelrot) die tot rozijnen zijn verschrompeld. Doordat de vruchthuid van de druif is aangetast door de schimmel Botrytis Cinerea verliezen de druiven heel veel water. De schimmel consumeert uit de most vooral veel organische zuren en relatief weinig suiker. Voor de Edelrot zijn nevelige nachten nodig (schimmel slaat neer op de druiveschil) en zonnige dagen (waterverdamping).

De wijn is honingzoet, maar toch ook nog fris. De wijn heeft een hoog glycerinegehalte (stroperig), Beerenauslese moet minimaal 125º Oechsle bereiken bij de oogst. De rijping op fles kan tientallen jaren duren. De kwaliteit neemt dan ook toe.

Deze Beerenauslese van de Ortega (kruising Müller-Thurgau en Siegerrebe) komt van de wijngaard Gau-Odernheimer Petersberg. Overweldigend boeket, verfijnd aroma van rozijntjes en kweepeer. Geconcentreerd, met zeer lange afdronk, evenwichtig en veel body. Smaaktonen van honing, abrikozen en kweepeer.

Lekker bij zoete desserts, maar ook bij een kaasplankje.

Drinktemperatuur: 8-10˚C.