Riesling Classic 2018 trocken- te bestellen va. 6 flessen

€ 13,95

Op voorraad
Levertijd: 14 dag(en)

Beschrijving

Deze sappige, zachte “Classic” wijn met tonen van groene appel en perzik komt van de eerste pluk.

De Riesling is het oudste en edelste druivenras van Duitsland. Er wordt voor het eerst melding gemaakt van het telen van Riesling in een oorkonde uit 1430. Twee derde van alle Riesling wijngaarden ter wereld zijn te vinden in Duitsland.

Vanaf het oogstjaar 2000 staat het begrip “Classic” voor kwaliteitswijnen van bovengemiddeld niveau die harmonieus droog smaken en ideale maaltijdbegeleiders zijn. Het etiket is eenvoudig. Het draagt de naam van de producent, het wijnbouwgebied en de druivenras.

De hoeveelheid restsuiker in de wijn mag maximaal tweemaal zo hoog liggen als de zuurgraad. De zuren van een wijn bepalen immers samen met de suiker in hoge mate het smaakprofiel van een wijn. In een Classicwijn zoekt de producent naar de ideale balans tussen die twee. Een wijn met wat meer zuren smaakt bij wat meer restzoet net zo droog als een wijn waarbij de zuurgraad en het restzoet wat lager liggen. Uit welk gebied een Classicwijn ook komt, de hoeveelheid restsuiker bedraagt nooit meer dan 15 gram per liter.

De Riesling “Classic” van Weingut Eller is een genot om te drinken! In de geur ruik je nuances van appel en perzik, met in de smaak een levendige zuurgraad. Voor het eten een glaasje is heerlijk, maar de wijn smaakt ook zeer goed bij gepocheerde zee- en zoetwatervis en klein gevogelte.

Drinktemperatuur: 10-12˚C.