Legaux rouge Grande Reserve 2017-te bestellen per 6 flessen

€ 12,95

Op voorraad
Levertijd: 14 dag(en)

Beschrijving

De huiswijn van Excluvin nu ook op hout gerijpt!
Naast de heerlijke zachte rode, de fruitige rosé en de frisse witte Legaux introduceren wij nu ook de Legaux rouge Grande Reserve! Een heerlijke zachte rode wijn met tonen van donker fruit, kaneel en chocola.
De wijn is een assemblage van Grenache (60%) Syrah (25%) en Carignan (15%).

Aan het grote aandeel Grenache dankt de wijn zijn intense smaak van bosvruchten en kersen. Zijdezacht, soepele tannines en een klein “houtje” in de afdronk.
Grenache is een sterke druivensoort voor rode wijn, die goed tegen extreme hitte kan. De druif heeft een dunne schil met weinig pigment en is daarom zeer geschikt om rosé te produceren. De rode wijnen van Grenache kunnen wat weinig kleur hebben. De druif rijpt lang en kan zo een zeer hoog suikerniveau ontwikkelen. De wijnen van de Grenache kenmerken zich door een zeer fruitige bijna zoete smaak waarin bramen en wat peper zijn te ontdekken. De Garnacha is in Spanje’s enorme wijnbouwareaal de meest aangeplante donkere wijnstok. Hij is een van de ingrediënten van Spanje’s beroemde wijn Vega Sicilia, ook is hij belangrijk in de Châteauneuf du Pape.

Deze wijn is heerlijk bij vleesgerechten, eend, fazant en zachte kazen.

Drinktemperatuur: 16˚C-18˚C