Legaux Rose 2020 IGP Mont Baudille (medaille d'or 2021)-te bestellen per 6 flessen

€ 10,95

Op voorraad
Levertijd: 14 dag(en)

Beschrijving

De rosé huiswijn van Excluvin vol met rood fruit!

Voor het maken van rosé worden de blauwe druiven na de oogst voorzichtig gekneusd. Vervolgens weken (macereren) de licht gekneusde druiven enige tijd (meestal 12 – 24 uur) in hun eigen sap. Tijdens de inweking komen de kleurstoffen uit de schil in het sap terecht. Zodra de wijnboer tevreden is met de tint wordt de massa voorzichtig geperst. Daarna gaat het sap naar de gistkuip en gaat de bereiding verder als bij een witte wijn, de schillen gisten dus niet mee.

De Legaux rosé is gemaakt van de Grenache en de Carignan. De Grenache is echter de hoofddruif en bepaalt voor een groot deel de smaak.

Grenache is een sterke druivensoort voor rode wijn, die goed tegen extreme hitte kan. De druif heeft een dunne schil met weinig pigment en is daarom zeer geschikt om rosé te produceren. De rode wijnen van Grenache kunnen wat weinig kleur hebben. De druif rijpt lang en kan zo een zeer hoog suikerniveau ontwikkelen. De wijnen van de Grenache kenmerken zich door een zeer fruitige bijna zoete smaak waarin bramen en wat peper zijn te ontdekken.

Deze mooie rosé heeft een fruitig aroma van aardbeien en frambozen. De frisse afdronk zorgt ervoor dat hij uitermate geschikt is als zomers aperitief. Ook lekker bij salades, vis, zeevruchten en wit vlees.

Drinktemperatuur 10-12 ͦC.