Ijsvogel Singel Malt Dutch Whiskey 10 cL - 6e botteling 2020

€ 10,00

incl. belastingen plus verzending
Op voorraad
Levertijd: 14 dag(en)

Beschrijving

De Whiskey heeft 46 % alcohol.

IJsvogel Whisky PX, whisky 50 months, 6de botteling 2020.

Gestookt en gelagerd in Juli 2016. Na de periode van 50 maanden ( 4 jaar ) wordt de whisky gebotteld op 46 % alcohol.

de bijzondere smaak dankt de whiskey aan de lagering op Pedro Zimenz Sherry Cask, welke vele jaren is gebruikt voor deze sherry.

De PX sherry is een uitzonderlijk zoete sherry met een bijna ondoorzichtige donderbruine kleur.Door de druif eerst 10 tot 15 dagen in de zon te laten drogen alvorens deze "rozijnen" te persen, wordt de basis van deze sherry gemaakt. Door de wijn langere tijd op eikenhouten vaten ye laten rijpen onstaan er fruitige aroma's van vijgen en noten en bovenal rozijnen.Deze smaken zijn terug te vinden in de 6de botteling van de IJsvogel Whiskey.Weer een unieke ijsvogel whiskey die zijn weerga niet kent.

Pedro Zimenez is een witte druif die voornamelijk gebruikt wordt om een gelijknamige sherry van te maken.De druif wordt voornamelijk verbouwd in Spanje en wel in de Denominicacion de Origen.Er gaan verschillende verhalen over de oorsprong van de druif. Een van de verhalen is dat de druif in de 16e eeuw zou zijn meegenomen uit Nederland door een soldaat van Karel V genaamd "Pedro Siemens".!