Chateau Girabelle Corbiere AOC 2017-te bestellen per 6 flessen

€ 14,95

Op voorraad
Levertijd: 14 dag(en)

Beschrijving

Deze Prettige houtgerijpte rode wijn heeft heerlijk rood fruit in de geur en in de smaak.

*De nieuwe jaargang van de Château Girabelle!

Met iets meer tannine dan de jaargang 2015 is dit een heerlijke wijn voor bij een stoofpot, gegrild rood vlees en harde kazen.

De wijn heeft heerlijk rood fruit in de geur en in de smaak. Daarnaast een tint van laurierdrop en de voor de Corbières zo typische garrique. (kruidigheid afkomstig van de diverse vegetatie).

Afkomstig uit Corbières, het bergachtige gebied onder Narbonne en Carcasonne. Op de kalkrijke bodem van Thézan bereiken de blauwe druiven een optimale rijpheid. De wijn is een assemblage van 35% Carignan, 35% Grenache, 20% Syrah en 10% Mourvèdre. De druiven worden ook hier handmatig geplukt en geselecteerd.

Door een bewuste oogstbeperking tot 30 hl./ha. ontstaat een prachtig uitgebalanceerde en volle wijn met tonen van rood fruit en specerijen en een ronde, zachte afdronk met toch een kleine ‘bite’ door het kleine aandeel Mourvèdre.

De Mourvèdre is meer nog dan de Grenache een uitgesproken mediterrane druif die gerekend wordt tot de groep van zogeheten ‘Rhônevariëteiten’. Is wellicht afkomstig uit Spanje, uit de omgeving van Murviedro (Valencia) of die van Mataro (Catalonië).

Mourvèdre is een veeleisende druif die absoluut warme, beschutte plaatsen nodig heeft en die rijke wijnen met veel alcohol en tannine produceert. Hij staat vooral aangeplant in Spanje, waar hij nu Monastrell heet – maar misschien niet helemaal identiek is – en verder ook in Zuid Frankrijk. Daar maakt hij in de regel deel uit van assemblages met Grenache, Syrah etc.

Drinktemperatuur 16-18 ᵒC (karafferen is aan te raden)